Наслов:Празници

0

Кои се тие - игри за карневалот

Древниот фестивал на карневалот ни дојде од словенската паганска култура. Постојат факти кои велат дека потеклото на празникот се наоѓа во општиот индоевропски период на човечки развој. Како да си играте во вторник во Русија.

0

Бои за одмор: сценарио за детски празник

Празниците се сакани од сите - и возрасни и деца. Впрочем, ова е прекрасна можност малку да се опуштите и да се забавувате. Постојат празници што ги славиме низ целата земја, па дури и целиот свет - како што се Нова Година, Божиќ или 8 Март. Има лични прослави - годишнини и родендени. Но, исто така има и сезонски одмори.

0

Смешни честитки од детето за свадбата

Највозбудливиот и свечениот ден во животот е денот на венчавката. Невестата, младоженецот, нивните родители и сите гости доживуваат, се нервозни, сакаат свадбата да биде забавна и искрена. Додадете прослава на светли и пријатни моменти - честитки до децата. Тоа е толку трогателно - да ги слушате детските желби! Бидете сигурни дека на празничната маса ќе им дадете збор на своите деца!

0

Кога е докторот? Учиме

Можеби е тешко да се најде во светот подеднакво почитуван, комплексен и во исто време неопходен за секоја професија, како доктор. Работата на овие специјалисти ни обезбедува не само со здравјето и благосостојбата, туку често и со самиот живот. И на професионален одмор за да им честитам обично сакаат сите благодарни пациенти.

0

10 јули - Ден на воена слава

Победата на руското оружје во битката кај Полтава 10 јули 1709 - Ден на воената слава, нашироко славеше повеќе од триста години. Во споменот на луѓето се чуваат легендите на тие времиња, а најголемите уметници и писатели, а подоцна и режисерите, направија прекрасни дела за овој голем настан во ризницата на светската култура. И до ден-денес, малите руски длабочини ги собираат луѓето од целиот свет за да ја слават победата над шведскиот крал Чарлс XII.

0

Ден на гас работник - како празник

Денот на Гасман е речиси најславниот празник во Русија. Можеби само со прославите на градителите и металурзите може да се споредат. Практично 30% од економијата на нашата земја е врзана за овој производ.

0

Каде да го прославиме роденденот во Екатеринбург? Каде е невообичаено да се прослави роденден во Екатеринбург

Изборот на формата на славење на роденденот. Каде да го славиме: дома или во клубот? Добри ресторани за возрасни и деца. Детски роденден во циркусот е гаранција за незаборавни впечатоци.

0

Свадба во природата во лето

Лето е најбарано време за организирање на таков личен одмор, како свадба. Во ова време од годината не сакам да се ограничам себеси и гостите на застоеното место на ресторанот, кога има прекрасна можност да уживате во слобода на отворено меѓу најблиските. Не помалку важен фактор е отсуството на временско ограничување, за секој потрошен "екстра" час во природата нема да има потреба за дополнителна кирија.

0

Ден на борба против пушењето - можност да се живее без цигари

Многу луѓе дури и не знаат дека има ден на борба против пушењето, и кога се прославува. Не е само обичен ден, туку можност да се запре пушењето или да им помогне на другите да го сторат тоа. И тоа е многу важно што тие многу пишуваат и зборуваат за ова. Но, можеби овој напис ќе му даде на некој билет за живот без цигари.

0

Како да го прослават роденденот со колегите на работа

Наменските имиња кои доаѓаат на работниот ден, секогаш пријатно ги возбудуваат и поттикнуваат на вонредната прослава на вработените во компанијата. Одлучувајќи да прослави роденден со колегите, неопходно е да се разбере со сопствените желби и можности на поканетото. Деновите за името се празник на душата, и потребно е да се држи за да се запамети овој ден, без оглед на тоа дали лицето е на работа или на одмор.

0

Денот на белоруската наука - повод да се потсетиме на улогата на истражувањето во развојот на општеството

На денот на белоруската наука на национално ниво се почитуваат кандидатите и докторите, додипломците, докторантите, членовите на студентските научни друштва, вработените во научно-истражувачки институти и наставниците од високообразовните институции.

0

Смешни подароци за годишнината од жената: тоа го правиме на оригинален начин

Да се ​​обрне внимание на денот за името е секогаш пријатно искуство за секој учесник на настанот. Смешни подароци за годишнината од жената - одлична можност да се направи виновникот на прославата прекрасно изненадување и да ја покаже вашата имагинација. Кога ќе се избере необичен подарок, сакате да заминете од традиционалната форма на презентација и пристапете кон проблемот на оригинален начин. Статијата нуди совети за оние кои одлучија со задебелени експерименти.

0

Меѓународен ден на танго - прослава на ритам и изразување

Не постои таква личност на Земјата која не знае што е танго! Овој прекрасен танц ги пренесува сите емоции, емоции и страсти на танчерите. Мини-игра ја игра двојка на подот пред шокираната публика! Меѓународниот ден на тангото се слави во секој агол на светот, бидејќи има милијарди љубители на оваа уметност!

0

Оригиналниот подарок за Нова Година е ефтин: идеи за деца, пријатели, колеги, сакани и роднини

Секој сака да даде причина за радост на мајчин луѓе, пријатели, колеги. Изберете подарок за Нова Година ефтин, корисни и квалитетни во исто време, ако однапред се подготвите и покажете имагинација.

0

Каков одмор - средба на алумни

Колку години поминаа од крајот на училиштето, но, минувајќи покрај болно познатата порта, јас сум подготвен да ги разгледам познатите ѕидови и накратко уште еднаш да се чувствувам инволвиран во овој свет. Но, навиката да не се прават бесмислени акции го покренува прашањето со предност: "Зошто?" И под притисок на аргументите на внатрешниот глас, се свртувам и одам, продолжувам да сонувам за тоа колку би било одлично ако сите ние повторно се сретнавме и седнавме на клупите на нашата класа ... Ова е денот на средба на дипломирани студенти.

0

Кои се традициите и каква е нивната улога во современото општество

Многу од нас знаат дека вообичаено е да служат на масата за време на Масленица, какви оброци и свечености се прославуваат Божиќ. За тоа што се традиции и како тие се развиваат, ни е кажано од клупата на училиштето. Во оваа статија ќе зборуваме за ова.

0

Што да се даде на мајка: идеи за подароци

Роденденот е секогаш многу радосен и забавен настан кој дава море на позитивни емоции, среќа и подароци. Не е важно кој точно ја слави следната годишнина: дете, неговата мајка или баба. Во секој случај, овој ден чека секој од нас, и затоа треба да биде идеален и незаборавни.

0

Ден на ракетните сили: честитки

Денес, Ден на стратегиските ракетни сили игра значајна улога меѓу другите професионални прослави. На крајот на краиштата, на ракетното вооружување на земјата му е посветено посебно внимание поради важноста на нуклеарните боеви глави во зачувувањето на мирот и спокојството во Русија и на целата планета.