Наслов:Тинејџери

0

Зимски чизми за тинејџерки - важен дел од гардеробата

Чевлите за зима секогаш треба да бидат избрани со голема грижа, а особено за детето. Здравјето на децата зависи од овој избор. Ледните слајдови и наноси ќе несомнено ќе ги задоволат децата, но многу е важно внимателно да се подготват за зимата.

0

Колку години можете да се сретнете? Првиот однос на тинејџерите

Многу родители, кои имаат деца во нивните семејства, се загрижени за бројот на години што може да се сретне со син или ќерка. Како да разговарате со дете на оваа возраст? Дали треба да го убедиме, да докажеме дека големите чувства за сосед на масата се краткотрајни? Прво на сите, треба да се обидете да ги разберете вашите деца, нека живеат сите фази на одгледување постепено. Родителите треба да бидат деликатни, а не нападни.

0

177 / тинејџери

Несомнено, зависниците од дрога се најлошиот кошмар за родителите. Што може да биде полошо од веста за мајката дека нејзиното дете е предмет на ова зло? Како да се избегне појава на таков проблем во семејството? Што ако детето веќе паднало во овој ужасен затвореник? Како може да помогне да се ослободи од канџите на оваа болест?

0

Теми за личен дневник: како да дизајнирате и што да им пишете на девојките

Порано или подоцна, секоја тинејџерка почнува да води личен дневник. Како што сите знаеме, најтешко е да се започне, бидејќи не е секогаш јасно што точно во дневникот да пишува и како да се направи тоа шарени и оригинални. Оваа статија ќе ви помогне да ги разберете сложеноста на водење евиденција за вашиот живот или интересни набљудувања.

0

Како да се стане убава за 11 години? Учиме

Момци се идните мажи. Многу мајки го истакнуваат ова во врска со нејзиниот син. Како да станете убав човек во иднина да сака девојки, многу тинејџери сакаат да знаат. По десет години започнува пубертетот и активниот раст.

0

Младината е што е тоа?

Во сите речници, дефиницијата на младите се сведува на еден општ концепт. Младата е одреден возрасен јаз кога едно лице расте, се движи од детството до зрелоста. Она што е вродено во овој возрасен период, ќе разбереме подетално.

0

Неколку совети како да направите дневник за девојки

Што ти треба тинејџер? Мала слобода од родители и лојални пријатели. И, исто така, можност да му кажам на некој негов најсјајни соништа и желби. Помош во оваа ситуација може да се дневник. Како да направите дневник за девојки, како да го декорирате и каде да го скриете - прочитајте за сето ова во нашата статија.

0

Лесно шминка во училиште за тинејџери

Шминка за тинејџерка треба да ја нагласи природната убавина, младоста и свежината на лицето. Како да научите како правилно да направите шминка во училиште, и што може да биде дел од козметичката кеса на младата девојка?

0

Дефектното однесување е отстапување од нормите

Во 80-те години од минатиот век во американскиот закон за правење на правото се појави нов термин - "деликвентно однесување". Ова значи отстапување од прифатените норми во однесувањето во општеството (од латински "delinquo" - "отстапување"). Меѓутоа, таквата средна дефиниција не ги одразува сите нијанси на овој комплексен концепт.

0

Помладата генерација: проблеми и надежи

Младите родители често се плашат од старата изрека дека заедно со децата има сé поголем број проблеми. Тоа е она што татковците и мајките се обидуваат да ја запрат младата генерација однапред, така што ужасната транзициска старост не ја покрива целокупната благосостојба на семејството со лавина од ужасни проблеми. Родителите треба подобро да учат од грешките на другите луѓе, да се ослободат од негативните мисли и искуства.

0

Притисок кај дете од 12 години

Статијата се занимава со прашања како што се притисокот на дете од 12 години, норма и отстапувања од него. Што треба да направите кога ги менувате показателите на нормата во еден или друг правец. Колку опасни се таквите отстапувања и што можат да сведочат?

0

Летни можности за одмор: што да правиме летото за тинејџер

За повеќето од нас, летото е најомиленото време во годината кога можете привремено да заборавите за проблемите и да отидете во задоволства. Сосема е природно што најмногу од овој период уживаат учениците, бидејќи можете да се одморите од училиште и да уживате во комуникацијата со пријателите надвор од училиштето.

0

Бело исцедок кај девојчиња - патологија или норма

Сопственото здравје не е секогаш најважната работа во животот. Но, ова не може да се каже за здравјето на нашите деца. Гледајќи го белото исцедок во облеката на девојчињата, секоја мајка ќе покаже загриженост. Во кои случаи нема причина за немири и во која е неопходна консултација со гинеколог?

0

Дестадаптацијата е чест проблем во адолесценцијата

Поволната психолошка клима во секој колектив е неопходен услов за доброто на личноста. Возрасен човек кој веќе имал искуство со комуникација со луѓе и може да ја изгради својата траекторија на односи, во која ќе се чувствува удобно. Но, тинејџерите се повеќе склони кон различни отстапувања во односите. Дестадаптацијата е посебна психолошка состојба во која едно лице не се чувствува удобно во околината каде што е.

0

Витамини за тинејџери 15-16 години

На возраст од 12-16 години се формираат родови разлики, во организмот се јавуваат хормонски промени. Регулира овие комплексни процеси група на биолошки активни соединенија, наречени "витамини". За адолесцентите, во најтешкиот период од физиолошка гледна точка, важно е да се добијат сите потребни супстанции и компоненти.

0

Интересни прашања за девојки

Прашалниците за девојки се околу повеќе од една деценија. Главната работа е да дојдете до прашања за прашалникот. За девојчињата ова е обично тешка задача. На крајот на краиштата, сакам да излезе со што повеќе прашања за да научам сè за некоја личност.

0

Главната фаза во формирањето на лице како личност, или Што е адолесценција

На сува научен јазик, лесно може да се одговори на прашањето за тоа што е адолесценцијата. Ова е возраста помеѓу детството и зрелоста. Но, во животот понекогаш е многу тешко да се извлече јасна линија во местото кога ќе заврши времето за кукли и машини и започнува возрасен независен живот. Можеби, за мама и тато оваа возраст никогаш нема да дојде.

0

Уљана Добровскаја - млада убавина

Уљана Добровскаја е ќерка на Рената Литвинова. Добро позната актерка и режисерка е многу горда на нејзината девојка. И не залудно. На возраст од 15 години таа е надеж и поддршка на мајката. И покрај таквата голема разлика во возраста (Ренате - 48 години) изгледаат како две сестри. Уљана ретко се појавува во јавноста со нејзината мајка.

0

Полициски час во лето - што е тоа

Секоја земја во светот има полициски час во летниот период, по што малолетни деца повеќе не можат да шетаат низ градот без своите родители. Во денешниот напис ќе ви кажеме што е потребно, и на која возраст можете да заборавите за оваа строга забрана.

0

Може ли да имам секс за 14 години? Совети и помош од психолози

Сега ќе разговараме за тоа дали може да имате секс за 14 години. Ова е прилично скрупулозната тема. Возрасната одамна формира идеја за тоа што значи сексот во неговиот живот. Но, доаѓа време кога треба да го објасните ова на вашето дете. И направете го тоа во право.

0

Шевченко Настя

Постои слатка девојка Шевченко Настја во светот, чија биографија е лудо заинтересирана за илјадници, веројатно дури и милиони луѓе. Која е суштината на таквата популарност? Тоа е едноставно, и ние ќе ви кажеме зошто.

0

Дали е лесно да се биде тинејџер: главните проблеми на децата на оваа возраст

Конфликтите на генерации не се нови и не е тајна за никого. Но, што ако родителите не можат да се поврзат со своето дете? Тие најпрво треба да разберат дали е лесно да се биде тинејџер и да се обиде да го прифати сето она што се случува во душата на своите деца. За ова, кои проблеми можат да се појават кај адолесцентите, овој напис ќе покаже.

0

Како да му објасните на детето, што е месечно? Како го прави месечно

Колку е пријатно родителите да гледаат на реинкарнацијата на своите ќерки! Од мали несмасни девојки се претвораат во тинејџери и убави девојки. Зрелоста е комплексен процес кој вклучува не само надворешна метаморфоза, туку и промени во телото на идна жена.

0

Што да направите во зима на улица, дома или во земјата? Што да направите во зима на одмор

Со доаѓањето на зимата во расположението и животот на луѓето, многу се менува. Значи, во овој период се прославуваат многу прослави. Ако веќе не знаете што да направите во зима, тогаш овој напис е создаден само за вас. Ќе научите многу нови идеи. Исто така, дознајте што да правите во зима со деца или пријатели.

0

Како да зачувам календар

Дневникот е организатор, неопходен асистент кога се користи правилно. Без овој додаток, без бизнисмен, без разлика дали девојката, жената, тинејџерот или маж, моментално се претставува себеси. Сепак, не секој знае како да води дневник. И типовите на овие дневници се незамисливо многу - тие се и хартиени и електронски.

0

Што да правам дома кога нема родители дома? Децата го знаат одговорот

Правото на животниот простор и минути на осаменост е кај сите луѓе, а не само кај возрасните. Но, како децата, големи и мали, го користат овој простор и време? Вие не мора да бидете особено внимателни за да забележите како сакаат да останат сами во куќата. Сепак - некое време можете да направите што сакате! Всушност, што да правам дома кога нема родители дома?

0

Развој на детето: карактеристики на адолесценцијата

Точното време кога детето влегува во процесот на пубертетот, зависи од неколку фактори, како што се генетиката, сексот и исхраната. Во текот на овој период, ендокрините жлезди активно произведуваат хормони кои ги одредуваат карактеристиките на адолесценцијата: карактеристични физиолошки промени и развој на секундарни сексуални карактеристики.