Наслов:Генеалогија

0

Генеалошко дрво со сопствени раце: избор на информации, правилна конструкција, дизајн идеи

Потребно е генеалошко дрво за да се научи целото негово педигре. Така, можно е да се следи односот помеѓу сите членови на семејството. Се разбира, можете да ја преземете мапата на дрво на интернет, можете да побарате помош од професионалци, а вие можете да го направите сами.

0

Која боја на очите ќе има детето?

Штом детето ќе влезе во овој свет, баби и дедовци, пријатели и познаници, тетки и чичковци и, се разбира, самите новородените родители се прашуваат за тоа како изгледа дебелината. Чиј нос, уста, образи. И едно од главните прашања е: "Каква боја на очите ќе има детето?" Може ли родител со сини очи да има кафеава девојка? Или темни очи - момче со сини очи? Ајде да разбереме!

0

Мултигенерациско семејство: добрите и лошите страни

Во текот на животот на едно лице, прашањето за односот помеѓу различните генерации беше едно од клучните. Семејствата се поделени според различни типолошки карактеристики, во зависност од параметрите кои се оценуваат. Ајде да се запознаеме со некои типови на семејна класификација и да размислиме што е мултигенерациско семејство.

0

Големите внуци се

Во античко време било вообичаено да се познаваат нивните предци, да се почитува нивното сеќавање и да се сеќаваат на имињата на дедо и баба на неговиот дедо и баба. Денес, често луѓето дури и не знаат што се тие еден со друг и како правилно се нарекува оваа сродна врска.

0

Генеалошко дрво на династијата Романови: основни факти

Владејачката династија на Романови им даде на земјата многу брилијантни кралеви и императори. Интересно е тоа што ова име не припаѓа на сите нејзини претставници, благородното семејство Кошкинс, Кобилини, Милославски, Наришкин се сретнаа во семејството. Генеалошкото дрво на династијата Романови ни покажува дека историјата на ова семејство потекнува од 1596 година. Повеќе детали за тоа можете да ги научите од оваа статија.

0

Ретки имиња - добро или лошо

При изборот на име, треба да се раководи од многу важни принципи - колку е удобно детето да се чувствува меѓу врсниците, без разлика дали е согласно со името и патронимиката. Лошо споредливо име и патроним создаваат неоргански карактер, го нарушуваат интегритетот на самопочитта и привлекуваат непредвидени ситуации.

0

Која боја ќе очите на децата

Една жена почнува да замислува што ќе биде нејзиното дете долго пред да се роди. Таа се обидува да разбере на кого ќе биде, каков ќе биде бојата на очите на идното дете. Но, вистината, ајде да дознаеме што утврдува што ќе биде очите на бебето.

0

Сестрата е популарен семеен карактер

Сестрата е толку точен и познат збор што никој не го објаснува своето значење. Малите деца се веќе за 2-3 години, можат да им кажат на другите кои се такви сестри. Но, во светот оваа идеја е поврзана не само со блиско сродство.

0

Братучед е сестра

Дали знаете како правилно да се јавите на следната роднина? Дали знаете дека братучетката е вашата сестра, иако не е мајчин.

0

Генеалошко дрво на Романови: историја на царска и империјална Русија

Генеалошкото дрво на Романови започнува со Михаил Федорович, првиот од династијата што стана цар. На тронот, тој бил засаден од бојарите во 1613 година и до 1917 година Русија владеела со династијата Романови.

Што е генеалогија, или Што се нарекува сопругата на брат? 0

Што е генеалогија, или Што се нарекува сопругата на брат?

Генеалогијата има неколку десетици и стотици термини кои означуваат посебен семеен однос. Но, тоа е нејзината особеност, бидејќи генеалогијата содржи само по себе огромна сила што ни дојде од предците, кои не можат да се фалат не на секој народ.

0

Како да се разбере, жена на мојот брат - кој ми ја кажа

Денес, кога роднините се расфрлани низ целиот свет и се собираат само по повод големи настани, зборовите "сестра-во-закон", "зет", "зет", "ќерка-во-закон" -мал ", итн. многу од нас изгледаат чудно и апсолутно неразбирливи. А сепак, ајде да се обидеме да ги вратиме имињата на семејни врски во нашето предциско сеќавање, за да не мораме да претпоставуваме подоцна: "Жена на мојот брат - кој е таа за мене?"

Семеен грб како симбол на семејството 0

Семеен грб како симбол на семејството

Средниот век е една од најуникатните епохи во светската историја. Во тоа време се појавиле многу нови традиции, кои оттогаш биле свето забележани од голем број благородни семејства. Особено, станува збор за обичај да се создадат единствени хералдички симболи за претставници на повисоките општествени слоеви. Оттогаш семејните амблеми почнаа да заземаат посебно место во симболиката на секое благородно семејство.

0

Семејно педигре

Неодамна, за да се врати семејното стебло стана мода. Да им се помогне на сите дојденци да дојдат до разни компјутерски програми и агенции. Во оваа статија, ќе споделиме како да го составиме семејното стебло (примерок број 1) самостојно, без прибегнување кон помош на професионалци.

0

Како да се состави семејното стебло

Порано или подоцна, секое лице почнува да се интересира за своите корени и размислува за тоа како да направи семејно стебло и да го стори тоа во право. По одење неколку едноставни чекори и покажувајќи одредена упорност, можете да создадете свое сопствено семејно стебло, да видите што е големо семејство кое го имате.

Семејна врска 0

Семејна врска

Семејството е мала ќелија на современото општество. Вредностите на оваа институција се неопходни за една личност, бидејќи без нив животот станува инфериорно, оскуден. Со цел правилно да ги именувате сите бројни членови на големо семејство, треба да ја разберете врската.

0

Мајчин деца: кој изгледа како некој

Готово е! Долгоочекуваните две ленти на тестото, симболизирајќи го зголемувањето на рангирањето на папата барем до помладиот наредник и раѓајќи многу прашања во мозокот, се исплашени со среќа, од кои главната е што ќе се роди? И второто значење по "кој" - на кого ќе изгледа?

172 / генеалогија 0

172 / генеалогија

Со векови, имињата им биле дадени на луѓето со причина. Името на секое лице првично ја предвидуваше неговата судбина. Сите дадени имиња имале своја праисторија и биле поврзани со имињата на боговите на антиката, или значењето на личноста било инвестирано во значењето на името. Се верува дека потеклото на името Дали потекнува од митологијата на Грузија.

0

Што е имот? Имот на древниот Рус и Руската империја

Недвижноста е резултат на класната поделба на општеството. Припадноста кон одредена класа отсекогаш била регулирана со наследство. Меѓутоа, во некои случаи, можно е да внесете одредена класа на луѓе (на пример, да станете принц) за посебни заслуги или едноставно да купите наслов за кружна сума. Што е имот и кои класи што ги сподели - ние ќе ја разгледаме во оваа статија.

0

Како ја познаваш твојата педигре? Како да го компајлирате семејното стебло на вашето семејство

Како можам да знам за педигре? Историјата на неговото семејство сигурно би сакале да ги знаат сите. Сепак, пред да започнете со пребарувањето, треба да добиете најјасна претстава за тоа кои документи ќе ја носат најголемата информативна вредност за нас.